naar nieuwsoverzicht
Datum 14 dec 2020

De Uniforme Objecten Bibliotheek: zes maanden na lancering

Vanaf het moment dat de UOB op 4 juni j.l. haar eerste (pré-) lancering kende, is er grote belangstelling voor dit nieuwe platform. Zo maken steeds meer installatiebedrijven gebruik van de geheel vrijblijvende demonstratie plugin en is inmiddels de eerste volledig werkzame plugin, ‘TheModus Essential’ van Cadac, beschikbaar.

Toenemend aantal deelnemende fabrikanten

Ook fabrikanten zien steeds meer het voordeel van de UOB. Zo hebben zich in de afgelopen periode grote fabrikanten bij de UOB aangesloten zoals Panflex, Walraven, Opple Lighting en Eaton Industries (klik hier voor de deelnemerslijst) en is het aanbod van 3D objecten al flink uitgebreid.

Leerzame informatie- en kliksessies

In de afgelopen maanden zijn er door 2BA en de Cadac-Itannex Cooperation informatiesessies voor fabrikanten en (hands-on) kliksessies voor toekomstige gebruikers georganiseerd. Dankzij de input van de deelnemers aan deze webinars zijn diverse verbeteringen doorgevoerd en zijn een aantal extra functies aan de UOB toegevoegd. Daarnaast is de Uniforme Objecten Bibliotheek inmiddels uitgebreid met een aanzienlijk aantal nieuwe generieke template objecten.

Officiële aftrap tijdens Building Holland Digital

Op 27 oktober j.l. opende Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, de digitale bouwbeurs Building Holland Digital. Bij die gelegenheid opende hij ook meteen de UOB en presenteerde hij hierbij de eerste volledig werkzame plugin. Hiermee is het voor modelleurs en tekenaars mogelijk om de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Klik hier voor een korte samenvatting van de opening van de UOB.

Nieuwe UOB tools beschikbaar!

De UOB is nu dus officieel geopend en zijn we dan ook écht gestart. We doen dit meteen met de annoncering van een drietal UOB tools:

Voor de modelleur: ‘TheModus Essential’ plugin van Cadac

Het inladen van 3D-objecten in een Revit-ontwerp wordt nu wel heel makkelijk. Met ‘TheModus Essential’ van Cadac heeft u dé plugin in handen om onbeperkt gebruik te maken van generieke template objecten uit de Uniforme Objecten Bibliotheek. Deze plugin zorgt voor een foutloze uitwisseling van productinformatie van fabrikanten waardoor u beter kunt ontwerpen en bouwen. Hiermee waarborgt u de kwaliteit van uw Revit-ontwerpen zonder hier veel extra geld of tijd in te steken.

Klik hier voor alle informatie over ‘TheModus Essential’.

Voor de fabrikant: De ETIM MC-Viewer

Voor fabrikanten vertaalt 2BA’s nieuwe ETIM MC-Viewer een lijst met puur cijfermatige MC- (Modeling Class) data naar meer visuele geometrische parameters bij het getoonde product. Op deze wijze kan door fabrikanten veel sneller en beter worden beoordeeld of de onderliggende data van het product gevuld is. Hierdoor wordt het invullen van de geometrische waarden veel inzichtelijker en dus eenvoudiger.

Voor fabrikant én modelleur: De 3D-Viewer

De 3D-Viewer voegt een nieuwe dimensie toe aan de datavalidatie voor fabrikanten én aan de visualisatie voor gebruikers. Als extra ten opzichte van de MC-Viewer kan namelijk ook aan de hand van een 3D-weergave van de producten visueel beoordeeld worden of de onderliggende MC-data juist is. Dit creëert niet alleen veel meer beleving, maar vergroot ook het begrip en inzicht voor de praktische toepassing en omgeving van het ontwerp waarbinnen de producten worden gebruikt. 

Meld u nu aan

Bent u enthousiast over het UOB-platform en wil u zich aanmelden als fabrikant, installateur of softwarepartij, neem dan contact op met 2BA of klik vandaag nog op onderstaande button.