naar nieuwsoverzicht
Datum 29 mrt 2021

Eenvoudig productdata ‘UOB ready’ maken met de ETIM-MC viewer en PIM software Skwirrel

ETIM MC-Viewer

2BA PIM partner Skwirrel heeft onlangs een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan haar softwareapplicatie; de door 2BA ontwikkelde ETIM-MC viewer. Met het toevoegen van deze functionaliteit biedt Skwirrel totaalfunctionaliteit aan fabrikanten om aan te sluiten op de open Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB).

Met onze PIM oplossing volgen we laatste ontwikkelingen binnen ons werkveld. 2BA is daar met de UOB zo’n voorbeeld van. We hebben geen moment geaarzeld om de ETIM-MC viewer te implementeren zodat onze gebruikers snel en eenvoudig de geometrische data van hun producten kunnen vastleggen én publiceren naar 2BA/de UOB”

Jeroen Boon – directeur Skwirrel

De ETIM-MC viewer biedt een gebruikersinterface om in de ETIM-MC maatschetsen de in te vullen geometrische parameters te herkennen. Voor fabrikanten is dit een geweldig instrument, omdat zij met deze visuele weergave de puur cijfermatige MC-data van hun product sneller kunnen invullen of toetsen. De viewer voegt zo een nieuwe dimensie toe aan de datavalidatie voor fabrikanten. Fabrikanten kunnen aan de hand van de viewer veel sneller en beter beoordelen of de onderliggende data van het product juist is. Invullen van de geometrische waarden wordt daardoor veel inzichtelijker en dus eenvoudiger.

De verwachting is dat de ETIM-MC viewer het invullen van de voor UOB benodigde data eenvoudiger zal maken en deelname zal versnellen. Steeds meer fabrikanten voegen nu al hun productdata toe aan de UOB. Daarmee worden de mogelijkheden voor specifiek ontwerpen op basis van de UOB elke dag groter.

De ETIM-MC viewer is een onderdeel uit de 2BA DaaS referentie architectuur en is voor iedere software partner van 2BA te implementeren.

Neem voor meer informatie contact op met 2BA of kijk op https://mc.2ba.nl