naar nieuwsoverzicht
Datum 3 jun 2020

Eerste ontwikkelsessie voor software developers op 10 juni

Speciaal voor software developers organiseren 2BA en CIC (Cadac Itannex Cooperation) ontwikkelsessies om snel te kunnen starten met applicatie-ontwikkeling voor de UOB. Om goed en intensief aan de slag te kunnen is er ruimte voor drie deelnemers per ontwikkelsessie. De locatie wordt bepaald na aanmelding en plannen we zo gunstig mogelijk. Voor de UOB is een specifieke API ontwikkeld, waarmee de productdata van fabrikanten eenvoudig kunnen worden doorzocht, gefilterd en overgehaald. Met deze API worden ook de UOB-objectdefinities beschikbaar op basis van ETIM-MC. Bij de API is een SDK opgezet die de integratie van de UOB in eigen (CAD-)applicaties heel eenvoudig en snel mogelijk maakt. Aan de hand van de SDK en de beschikbare demo-app wordt al tijdens de ontwikkelsessie geoefend met het ontwikkelen van de eerste eenvoudige applicaties.

Na 10 juni worden de volgende ontwikkelsessies georganiseerd voor 24 juni, 8 juli en 22 juli. Allen van 10.00 tot 12.00 uur.

Revit en non-Revit

De opzet van de UOB is CAD-onafhankelijk. Voor de start zijn echter alleen nog template objecten  voor Revit gemaakt. Daarom krijgen voorafgaand aan de ontwikkelsessie, de niet Revit-huizen tekst en uitleg hoe zij zelf één of meer template objecten voor hun omgeving kunnen maken. Voor deze is vanuit 2BA een financiële ondersteuning beschikbaar. De UOB ontwikkelsessie is daarom bedoeld voor softwareontwikkelaars voor Revit, maar zeker ook voor ontwikkelaars van non-Revit Cad-systemen die willen leren hoe hun applicatie gebruik kan maken van het UOB platform. Denk hierbij aan het bouwen van een add-in voor een 3D CAD applicatie of het integreren van de UOB CAD objecten met je online productaanbod.

Aanmelden

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail aan uob@2ba.nl. Deelname op volgorde van aanmelding. Let op: we hebben voor deze eerste sessies een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar, schrijf je daarom snel in! Vertel ons bij je inschrijving in het kort wat je tijdens de ontwikkelsessie zou willen bereiken en op welk CAD-platform je wilt programmeren, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen,

We verwachten dat je een ervaren software-ontwikkelaar bent, met kennis van REST API’s en .NET. Voor de ontwikkelsessie gaan we ervan uit dat je je eigen laptop meeneemt met daarop je eigen ontwikkelomgeving.