naar nieuwsoverzicht
Datum 9 okt 2020

Engineers/BIM-managers: “Zeer verhelderend, en nu graag doorpakken”

Uit de kliksessies van 17 en 22 september en een kort onderzoek onder deelnemers komt een duidelijk signaal naar voren. Installatiebedrijven zien veel potentie in de UOB en willen er graag mee aan de slag, maar daarvoor is toevoeging van data van meer fabrikanten noodzaak. “We zien nu al wel grote voordelen in het werken met de UOB in de ontwerpfase, omdat de generieke content snel in te laden is. Om dit specifiek te kunnen doen, zijn meer fabrikantdata nodig. De sessie vonden we zeer verhelderend!“

De sfeer tijdens de sessie is positief. Deelnemers zijn nieuwsgierig, ook al heeft een groot deel de demo-app zelf al uitgeprobeerd. Iedereen is enthousiast over de ingeslagen weg en eigenlijk wil iedereen “dat we al verder zijn hiermee”.

Uitbreiden zoekfilters, uitbreiden data

De belangrijkste verbetersuggesties zijn het uitbreiden van de fabrikantdata en het uitbreiden van de zoekfunctionaliteit. “Je krijgt nu nog iets te veel opties voorgeschoteld, dus dat zou beter mogen filteren.” Ook de interface en snelheid mogen van sommige deelnemers nog wel wat extra aandacht krijgen. Maar over het algemeen biedt de UOB nu al de mogelijkheid om generiek aan de slag te gaan. “Voor bijvoorbeeld woningbouwprojecten lijkt het nu al goed werkbaar”, stelt een van de deelnemers.

Over de kliksessies

2BA en CIC (Cadac Itannex Cooperation) demonstreren tijdens de kliksessies de gebruiksmogelijkheden voor 3D-modelleren op basis van de UOB. Aan de hand van de demo-app worden enkele projectonderdelen ontworpen. De kliksessies worden gehouden op locatie van Cadac in Vianen.