naar nieuwsoverzicht
Datum 13 apr 2021

Henco Industries: “De UOB is een open platform waar het beheer van de productdata volledig bij de fabrikanten ligt, zonder afhankelijk te moeten zijn van derden”

Henco Industries besloot eind september ’20 aan te sluiten bij de open Uniforme Objecten Bibliotheek. Twee maanden later waren de eerste 250 producten al beschikbaar als 3D-object. Henco Industries is data-driven.

Vier vragen aan Jill Gielis, product data manager bij Henco:

Welke voordelen biedt de UOB volgens u voor de installatiebranche?

Binnen de UOB is de productinformatie gebaseerd op de ETIM-MC standaard. Dit zorgt ervoor dat doorheen de gehele keten van BIM gebruikers iedereen de data op dezelfde manier interpreteert en er geen misvattingen meer kunnen ontstaan over de data. Dit zorgt volgens ons voor een grote efficiëntiewinst. Daarnaast helpt het de fabrikanten om de data sneller bij de klanten te krijgen en zo te voldoen aan de behoefte van de klanten om meer data gestuurd te gaan werken.

Welk voordeel is hierbij het belangrijkst voor Henco?

De service naar onze klanten is voor ons zeer belangrijk. Het belangrijkste voordeel van de UOB is voor ons dan ook dat onze klanten snel en gericht data kunnen vinden over onze producten, en dat zij ook meteen met deze data aan de slag kunnen. Voor ons als fabrikant is het eveneens een groot voordeel dat wijzigingen snel doorgevoerd kunnen worden via een data upload naar 2BA. Hierdoor kunnen we ook steeds de meest up-to-date informatie aanleveren.

Waarom heeft Henco zich aangesloten bij de UOB?

Wij geloven dat investering in digitale oplossingen gelijk staat aan investeren in de toekomst. De UOB is een duidelijk verhaal met een lange termijn visie richting de toekomst. Henco engageert zich graag voor de lange termijn en ziet in de UOB dé oplossing om dit mee te verwezenlijken.
Bovendien is de UOB een open database waar het beheer van de productdata volledig bij de fabrikanten ligt, zonder afhankelijk te moeten zijn van derden en is de informatie niet afhankelijk van een bepaald softwarepakket. Dit geeft ons als fabrikant enkel voordelen. We moeten onze data op deze manier niet langer aanpassen aan de noden van verschillende softwareprogramma’s die de data telkens in een net iets andere vorm aangeleverd willen zien. De foutenmarge wordt kleiner, de tijdbesteding en onderhoud van de data efficiënter en ook budgetmatig levert dit voordelen op.

Hoe heeft Henco de data-slag zo snel kunnen maken gezien het publiceren van de ETIM-MC data?

Er is bij Henco meer en meer focus op onze datakwaliteit. Door die verhoogde focus hebben wij reeds grote stappen gezet in de kwaliteit van onze aangeleverde data. Het toevoegen van de BIM data is daar een volgende stap die we door beperkte inspanningen verder kunnen uitwerken en optimaliseren. Door de standaard modelspecificaties vanuit ETIM-MC, wordt dit proces nog eenvoudiger aangezien we de data via deze manier op een eenduidige manier kunnen verwerken voor verschillende producten. Dankzij de door 2BA ontwikkelde ETIM-MC viewer kunnen we de kwaliteit van onze data ook sneller en beter beoordelen aangezien deze dan meteen inzichtelijk worden voorgesteld. Eventuele fouten worden zo ook onmiddellijk opgemerkt zonder gebruik te moeten maken van bepaalde CAD-software.