naar nieuwsoverzicht
Datum 5 mei 2022

Modelleurs, fabrikanten en BIM-experts gezocht voor completeren UOB

Jouw kennis kan de sector helpen om datagedreven te gaan “3D BIMmen”! Doe mee met de Gap-analyse-dagen voor het compleet maken van de Uniforme Objectenbibliotheek (UOB). Op dit moment wordt er energiek en enthousiast gewerkt aan UOB 2.0. Doelstelling is om de UOB aan te vullen zodat alle 3D-modellerende technici in alle fases van een bouwwerk de benodigde objecten in de bibliotheek kunnen vinden.

Wat kun je verwachten?

Per installatietechnisch domein wordt onder leiding van scrummaster Jeroen Mackaij samen met experts (adviseurs, installateurs en fabrikanten) in 3 dagen bepaald wat er aan 3D-objecten nodig is en geïdentificeerd waarmee de UOB nog uitgebreid moet gaan worden. Mackaij: ‘Het zijn inspannende dagen, maar het is fantastisch om met vakgenoten samen te werken en bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van de sector. De deelnemers vinden het leerzaam en waardevol om er voor te zorgen dat de UOB ook voor hun eigen dagelijkse werk de juiste ondersteuning gaat faciliteren.’

Deelnemers gezocht

Voor diverse domeinen zoeken we nog deelnemers (3D modelleurs, fabrikanten en BIM experts). De Gap-analyse-dagen vinden plaats bij het ROVC in Ede. Aanmelden kan via uob@2ba.nl.

Domein 56: Verwarming (denk aan ketels, warmtepompen, WKK, radiatoren en vloerverwarming)

  • 1, 2 en 8 juni

Domein 65: Beveiliging (denk aan brandmelding, CCTV, detectie/alarmering en gasbeveiliging)

  • 15, 16 en 22 juni

Domein 58: Meet en regel (denk aan regelapparatuur, GBS, regelkasten en veldapparatuur)

  • 23, 29 en 30 juni