naar nieuwsoverzicht
Datum 14 aug 2020

Nieuw! UOB-ontwikkelsessies voor software leveranciers in augustus en september

Om snel te kunnen starten met applicatie-ontwikkeling voor de UOB organiseren 2BA en CIC (Cadac Itannex Cooperation) in augustus en september UOB-ontwikkelsessies speciaal voor software developers. De sessies worden per bedrijf op maat afgesproken en gepland om ze technisch goed voor te kunnen bereiden. Ook de locatie bepalen we in overleg. Een UOB-ontwikkelsessie duurt ongeveer twee uur en kun je aanvragen door een mail te sturen aan uob@2ba.nl.

Uitleg, oefenen en concreet ontwikkelen

Voor de UOB is een specifieke API ontwikkeld, waarmee de productdata van fabrikanten eenvoudig kunnen worden doorzocht, gefilterd en overgehaald. Met deze API worden ook de UOB-objectdefinities beschikbaar op basis van ETIM-MC. Bij de API is een SDK opgezet die de integratie van de UOB in eigen (CAD-)applicaties heel eenvoudig en snel mogelijk maakt. Aan de hand van de SDK en de beschikbare demo-app wordt tijdens de sessie geoefend met het ontwikkelen van de eerste eenvoudige applicaties.

Voor Revit en non-Revit

De opzet van de UOB is CAD-onafhankelijk. Voor de start zijn echter alleen nog template objecten voor Revit gemaakt. Daarom krijgen, voorafgaand aan de sessie, de niet Revit-huizen tekst en uitleg hoe zij zelf één of meer template objecten voor hun omgeving kunnen maken. Voor deze ontwikkeling is vanuit 2BA een financiële ondersteuning beschikbaar. De UOB-ontwikkelsessie is daarom bedoeld voor softwareontwikkelaars voor Revit, maar zeker ook voor ontwikkelaars van non-Revit Cad-systemen die willen leren hoe hun applicatie gebruik kan maken van het UOB-platform. Denk hierbij aan het bouwen van een add-in voor een 3D CAD applicatie of het integreren van de UOB CAD objecten met je online productaanbod.

Vraag nu je ontwikkelsessie aan!

Een sessie aanvragen kan door het sturen van een e-mail aan uob@2ba.nl. We plannen op volgorde van aanvraag. Vertel ons bij je aanvraag in het kort wat je tijdens de ontwikkelsessie zou willen bereiken en op welk CAD-platform je wilt programmeren, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. We verwachten dat je een ervaren software-ontwikkelaar bent, met kennis van REST API’s en .NET. Voor de sessie gaan we ervan uit dat je je eigen laptop meeneemt met daarop je eigen ontwikkelomgeving. Maar dat stemmen we vooraf graag goed met je af.