naar nieuwsoverzicht
Datum 4 nov 2020

Nieuwe functionaliteit binnen de UOB: de ETIM-MC viewer

ETIM MC-Viewer

Vanaf vandaag is de geplande ETIM-MC viewer voor alle productbladen toegevoegd aan de UOB. Voor fabrikanten is dit een geweldig instrument, omdat het een lijst met puur cijfermatige MC-data direct vertaalt naar een visuele weergave van het product. De viewer voegt zo een nieuwe dimensie toe aan de datavalidatie voor fabrikanten. Ze kunnen aan de hand van de viewer veel sneller en beter beoordelen of de onderliggende data van het product juist is. Invullen van de geometrische waarden wordt daardoor veel inzichtelijker en dus eenvoudiger.

Zo’n 85% van de MC-klassen is inmiddels door Ketenstandaard gereed gemaakt en de overige MC klassen volgen snel. De verwachting is dat de ETIM-MC viewer de toegevoegde waarde van de UOB voor veel fabrikanten zichtbaarder zal maken en hun deelname zal versnellen. Steeds meer fabrikanten voegen nu al hun productdata toe aan de UOB. Daarmee worden de mogelijkheden voor specifiek ontwerpen op basis van de UOB elke dag groter.

De ETIM-MC viewer is ontwikkeld door 2BA en maakt gebruik van de door de Ketenstandaard Bouw en Techniek opgestelde MC-bladen. De viewer is binnenkort beschikbaar binnen de Classificatie Management Tool (CMT) van ETIM International en kan worden geïmplementeerd binnen PIM softwareleveranciers.

Deelnemende fabrikanten kunnen nu al over de ETIM-MC viewer beschikken binnen de beheeromgeving van 2BA (inloggen vereist).