naar nieuwsoverzicht
Datum 1 mrt 2021

OPPLE Lighting: wij willen voorop lopen in technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen in de markt

OPPLE Lighting behaalde in oktober ’20 de triple plus status voor het 2BA Label Datakwaliteit, een maand later waren de eerste producten voorzien van ETIM-MC data en beschikbaar als 3D-object binnen de UOB. Opple Lighting is data-driven.

Vijf vragen aan Stijn van der Kamp, product data manager bij Opple Lighting:

Welke voordelen biedt de UOB volgens OPPLE Lighting voor de installatiebranche?

Via de UOB kunnen wij op basis van ETIM-MC de geometrische gegevens van onze producten op een efficiënte en gestandaardiseerde wijze snel als 3D object in het CAD pakket van onze klant krijgen. Dit scheelt veel uitzoekwerk en voorkomt incorrecties op basis van bijvoorbeeld interpretatieverschillen. Daarnaast helpt de UOB ons als fabrikant om op een kortere termijn aan de slag te gaan met BIM data.

Welk voordeel is hierbij het belangrijkst voor OPPLE Lighting?

Voor ons is het van groot belang om voorop te lopen in technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen in de markt(vraag). Daarom stond BIM bij ons al langer op de agenda, maar dankzij de UOB kunnen we er nu op kortere termijn mee aan de slag. Aangezien er een heel platform voor is ontwikkeld, scheelt dat ook in de investering die hiervoor nodig is. Het is bovendien van groot belang dat we, simpelweg door een data upload naar 2BA door te laden, alle modellen met een druk op de knop kunnen aanpassen en daarmee razendsnel beschikbaar kunnen stellen aan onze klanten.

Waarom heeft OPPLE Lighting zich aangesloten bij de UOB?

Het is voor ons dé oplossing voor de steeds groter wordende vraag naar BIM data door heel Europa.

Wat zijn de eerste reacties op de deelname van OPPLE Lighting aan de UOB?

Aan beide kanten (2BA en Opple) doen we ons best om zo snel mogelijk zoveel mogelijk producten van BIM data te voorzien. Een groot deel van onze producten heeft al BIM data, waarbij we zien dat de modellen in lijn zijn met de verwachting. Nu, met de onlangs toegevoegde 3D-Viewer, kunnen we ook direct het object in 3D bekijken zonder over CAD software te hoeven beschikken.

Hoe heeft OPPLE Lighting de data-slag zo snel kunnen maken gezien het publiceren van de ETIM-MC data?

Onze datakwaliteit is al goed op orde, onlangs hebben we de triple plus status behaald op het 2BA Label datakwaliteit, waardoor het toevoegen van BIM data in de meeste gevallen een kleine extra stap is. Door het proces te standaardiseren en de modelspecificaties vanuit ETIM te bestuderen, konden we dit snel oppakken en zien we ook direct de effecten van aanpassingen die we maken.