naar nieuwsoverzicht
Datum 11 nov 2020

Panflex, Walraven, Opple Lighting en Eaton Industries sluiten zich aan bij de UOB

Vier grote, nieuwe fabrikanten hebben zich afgelopen weken aangesloten bij de UOB. Hiermee stijgt het aantal producten dat met hun MC-data opgenomen is in de UOB gestaag. Het tempo ligt hoog, want steeds meer fabrikanten en de grote installatiebedrijven willen nog voor het eind van het jaar gebruik kunnen maken van de UOB.

Walraven Groep: “Wij willen data-driven ondernemen!”

Danny van Rij-Roks, Director Integrated Construction Solutions van de Walraven Groep, is erg enthousiast over hun deelname: “De UOB draagt bij aan een verdere optimalisatie en standaardisatie van het bouwproces en dat komt ten goede aan een duurzamere wereld. Met dit initiatief bouwen wij verder aan onze toekomst en creëren wij waarde voor onze klanten. Wij willen data-driven ondernemen!”.

Panflex: “Met de UOB versterken wij onze productkwaliteit.”

Ook binnen Panflex is de beslissing om mee te gaan doen met de UOB vol overtuiging genomen. Een belangrijk argumenten is de ambitie om de eigen productkwaliteit te blijven vergroten. “Met de UOB versterken wij onze productkwaliteit”, aldus Hwie-Yang Kwee, New Business strategie consultant binnen Panflex.

Zo werkt de UOB voor fabrikanten

Voor deelname aan de UOB is het noodzakelijk dat productdata in 2BA beschikbaar komen. Omdat we in de keten één standaard hebben afgesproken, kunt u met één set data per product alle mogelijke klanten en gebruikers bedienen. Na aanmelding voor de UOB kunt u als fabrikant direct beginnen met het aanleveren hiervan. Het aanleveren van productdata inclusief de MC-data kan met de uitwisselformaten SALES005 en BMEcat 2005 ETIM Guideline 4.0. Deze (XML) berichten zijn specifiek ingericht voor het aanleveren van ETIM+MC parameters. Via de UOB ontsluit 2BA uw data aan allerlei gebruikers in diverse processen. Zo beschikken uw afnemers in CAD-gebonden processen in één keer over lichte en rijke 3D-objecten van uw producten. Altijd actueel, altijd correct.

Meedoen in drie eenvoudige stappen

In drie eenvoudige stappen worden uw data toegevoegd aan de UOB. Bent u als fabrikant al actief in 2BA, dan is alleen stap 3 van toepassing.

Stap 1
Productdata aanleveren voor de UOB begint bij het leveren van algemene productgegevens, zoals fabricaat, productserie en producttype. De unieke identificatie van een product met een GTIN of eigen product identificatie hoort daar ook bij.

Stap 2
De volgende stap is het toepassen van de ETIM-classificatie en de bijbehorende ETIM-kenmerken op producten, waarmee u een generieke beschrijving van de producteigenschappen maakt.

Stap 3
De laatste stap is het aanleveren van de specifieke eigenschappen die in ETIM-MC zijn gedefinieerd. Met deze set van parameters kan ieder softwarepakket een (3D-)weergave van uw producten maken. Belangrijk daarbij is dat ETIM-MC correct worden aangeleverd. Er zijn diverse PIM-oplossingen beschikbaar die dit ondersteunen en vanuit 2BA geven we hierover graag advies.

Meld u nu aan

Bent u enthousiast over het UOB-platform en wil u zich aanmelden als fabrikant, neem dan contact op met 2BA. Graag leggen we alle voordelen van het deelnemen aan de UOB aan u uit en helpen we u bij het zo efficiënt en eenvoudig mogelijk beschikbaar stellen van jouw productdata. Bel 088-2220077 of mail naar uob@2ba.nl

Over de nieuwe deelnemers

  • Opple Lighting is een toonaangevende verlichting fabrikant (lampen en armaturen) met meer dan 20 jaar ervaring en actief in meer dan 70 landen.
  • Eaton Industries (Netherlands) B.V. is onderdeel van de Electrical Sector van Eaton, een wereldleider met expertise in energiedistributie en- beveiliging, noodstroomvoorziening, besturing en automatisering, verlichting en beveiliging, gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen, oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden en engineering services.
  • Panflex is specialist in flexibele rookgasafvoersystemen en 100% Nederlands producent van luchtslangen voor ventilatiedoeleinden.
  • Walraven is een topspeler in de wereldwijde installatiemarkt. De organisatie, met het hoofdkantoor in Mijdrecht, heeft eigen productie- en verkoopkantoren in diverse landen en garandeert al 75 jaar lang de hoogste kwaliteit.