naar nieuwsoverzicht
Datum 12 aug 2020

“Prachtig platform waar dé standaard vandaan komt”

Enthousiasme, volop interactie én goede feedback tijdens de kliksessies voor BIM-professionals en 3D-modelleurs op 23 en 30 juli jl. Stefan Jolink van Lomans: “Eerste indruk: het is een prachtig platform waar dé standaard uit voortkomt.” Ook voor bedrijven buiten de installatiebranche zoals Thyssen Krupp heeft de UOB toegevoegde waarde, vertelt CAD-tekenaar Daan Nagelkerken. “Ik denk dat het een goed idee/concept is. UOB kan ook relevant worden voor ons en het heeft de kans om uit te groeien tot de standaardisatie van de wereld.” Wanneer nog meer fabrikanten en leveranciers hun data integreren in de UOB, bereikt het platform haar volle potentie. Daar kijken de deelnemers naar uit. “Als er meer content beschikbaar komt, dan zie ik zeker voordelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt,” aldus Jasper van Doorn, BIM-coördinator bij Unica Building Projects.

Bruikbare tips voor de UOB hadden de deelnemers ook, bijvoorbeeld over het aanpassen van de interface zodat ook niet-fabrikanten gebonden objecten nog beter gevonden kunnen worden.

Meld je nu ook aan voor een kliksessie!

Tijdens de kliksessies presenteren 2BA en CIC (Cadac Itannex Cooperation) de gebruiksmogelijkheden voor 3D-modelleren op basis van de UOB. Aan de hand van de demo-app worden enkele projectonderdelen gemodelleerd. Er worden regelmatig kliksessies gehouden op locatie van Cadac in Vianen. Vanwege coronamaatregelen kunnen aan iedere kliksessie maximaal zes gebruikers deelnemen. Wil je op de hoogte gehouden worden van wanneer nieuwe kliksessies plaatsvinden, stuur dan een e-mail aan uob@2ba.nl.