naar nieuwsoverzicht
Datum 22 dec 2020

Walraven Groep wil data-driven ondernemen

Deelname UOB Walraven groep

Walraven Groep is begin november deelnemer bij de Uniforme Objecten Bibliotheek. Danny van Rij-Roks, Director Integrated Construction Solutions van de Walraven Groep, is erg enthousiast over hun deelname:

Welke voordelen biedt de UOB volgens jou voor de installatiebranche?

Het belangrijkste voordeel is, zoals de naam Uniforme Objecten Bibliotheek al zegt, dat de installatiebranche uniforme objecten (producten) kan gaan gebruiken in hun primaire processen. Deze objecten zijn eigenlijk een soort ‘digital twin’ van het echte product. Het is daarnaast ook erg handig dat de uniforme objecten niet alleen metrische data volgens ETIM-MC meedragen, maar ook gelinkt zijn aan bijbehorende handelsdata op 2BA. Dit resulteert in efficiënter werken en een besparing vanaf het ontwerp tot het moment van realisatie.

Het grootste voordeel zit in de ontwerpfase, maar zeker ook in het vervolg van het proces. De klant is flexibel in zijn keuze voor het product en kan eenvoudig een alternatief product kiezen. Als hij dit doet, wijzigt alle bijbehorende data ook consistent mee waardoor met één druk op de knop de juiste producten besteld kunnen worden. Die consistentie is ontzettend belangrijk, want dat is precies waar het vaak mis gaat vanuit een ontwerpfase naar een realisatiefase.

Welk voordeel is hierbij het belangrijkst voor Walraven?

Wij kunnen via de UOB onze producten op een hele beheersbare en schaalbare manier ter beschikking stellen aan de markt. Wij blijven zelf eigenaar van onze data, en kunnen tegelijk een bijdrage leveren aan de uniformiteit in de markt!

Waarom heeft Walraven zich aangesloten bij de UOB?

Bij Walraven vinden we 3C data belangrijk: Compleet, Correct en Consistent. Via de UOB bieden wij onze klanten de mogelijkheid om deze data ook te gaan gebruiken. Wij hebben de visie dat onze klanten zich meer en meer in een digitale wereld gaan begeven, en onze producten daarin nodig hebben om ontwerpen te kunnen maken.

Het concrete verzoek om ons bij de UOB aan te sluiten kwam in eerste instantie vanuit de markt. De groep groot, de grote installateurs van Nederland, hebben al een aantal jaren de wens om over uniforme objecten te beschikken voor in hun ontwerpen. De UOB biedt dan een mooi platform om onze data aan hen te kunnen aanbieden, samen met andere fabrikanten.

Overigens is het voor onze eigen Technical Engineering Department natuurlijk ook heel handig om de informatie op een consistente manier aan onze klanten te kunnen overhandigen.

Wat zijn de eerste reacties op de deelname van Walraven aan de UOB?

Positief! We hebben op dit moment een kleine selectie beschikbaar gemaakt via de UOB, maar we hebben al de vraag gekregen om meer producten beschikbaar te maken. We zijn dan ook continu bezig met het verrijken van de Walraven data op de UOB om dit te kunnen realiseren.

Wil je hier meer over weten? Houd dan de website van Walraven Groep in de gaten: https://www.walraven.com/nl/openuob/