Meld je aan als fabrikant

WE HEBBEN EEN WERELD TE WINNEN

De UOB is een baanbrekend platform voor de ontwikkeling van de innovatiekracht en slagkracht van onze sector. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Fabrikanten die nu instappen, lopen straks mee voorop.

ETIM EN ETIM-MC ALS BASIS

Basis van de Uniforme Objecten Bibliotheek is ETIM: dé internationale classificatiestandaard voor technische producten. Met ETIM coderen alle fabrikanten de technische kenmerken van hun producten op exact dezelfde wijze. Hierdoor kunnen zoekmachines, rekentools en dergelijke zonder vragen, zonder mapping, zonder menselijke tussenkomst met deze fabrikantdata aan de slag. Bovenop deze basis maar met dezelfde wijze van coderen is ETIM-MC (Modelling Classes) uitgewerkt. Hiermee kun je als fabrikant de geometrische parameters van jouw producten uniform uitschrijven. In principe kan dit worden gedaan met hetzelfde PIM-pakket (Product Informatie Management) waarmee ook de technische ETIM-specificaties worden beheerd.

MEEDOEN IN DRIE EENVOUDIGE STAPPEN

Voor deelname aan UOB is het noodzakelijk dat jouw productdata in 2BA beschikbaar komen. Na aanmelding voor de UOB kun je direct beginnen met het aanleveren hiervan. Het aanleveren van productdata inclusief de MC-data kan met de uitwisselformaten DICO (SALES005) en BMEcat 2005 ETIM Guideline 4.x of 5.x. Deze (XML) berichten zijn specifiek ingericht voor het aanleveren van ETIM+MC parameters. In drie stappen wordt jouw data toegevoegd aan de UOB. Stelt je organisatie al productdata beschikbaar bij 2BA dan is hoogstwaarschijnlijk alleen stap 3 van toepassing.

STAP 1

Productdata aanleveren voor UOB begint bij het leveren van algemene productgegevens als fabricaat, productserie en producttype. De unieke identificatie van een product met een GTIN of eigen productidentificatie hoort daar ook bij.

STAP 2

De volgende stap is het toepassen van de ETIM-classificatie en de bijbehorende ETIM-kenmerken op producten, waarmee je een generieke beschrijving van de producteigenschappen maakt.

STAP 3

De laatste stap is het aanleveren van de specifieke eigenschappen die in ETIM-MC zijn gedefinieerd. Met deze set van parameters kan ieder softwarepakket een (3D) weergave van jouw product maken.
Belangrijk daarbij is dat ETIM-MC data correct worden aangeleverd. Er zijn diverse PIM oplossingen beschikbaar die dit ondersteunen en vanuit 2BA geven we hierover graag advies.

MELD JE NU AAN

Ben je enthousiast over het UOB-platform en wil je je aanmelden als fabrikant, neem dan contact op met 2BA. Graag leggen we alle voordelen van het deelnemen aan de UOB aan je uit en helpen je bij het zo efficiënt en eenvoudig mogelijk beschikbaar stellen van jouw productdata.

Heb je een vraag? We nemen graag contact met je op:

KOSTEN

Het jaartarief voor deelname aan de UOB bedraagt € 4.000 excl. BTW. Daarnaast worden er eenmalig opstartkosten berekend á € 5.000 excl. BTW.

DAAROM DE UOB

Als fabrikant wil je zelf verantwoordelijk zijn voor je eigen productdata. Dat ben je. Met de UOB.”

ALBERT DUNNINK – HOOFD PRODUCTMANAGEMENT, ZEHNDER GROUP NEDERLAND