ÉÉN BRON, ÉÉN STANDAARD, ÉÉN LOKET EN IN ÉÉN KEER GOED.

Leuk dat je ons hebt ontmoet op de VSK-beurs en meer wilt weten over de Uniforme Objecten Bibliotheek! Zoals je misschien hebt gezien is de Uniforme Objecten Bibliotheek hét platform met objecten voor het 3D-modelleren van E&W-installaties.

De 3D-modellen zijn gevuld met ETIM MC-geclassificeerde generieke of specifieke fabrikantendata. Met het gebruik van deze rijke, gestandaardiseerde en uitwisselbare 3D-modellen bespaar je tijd, werk je efficiënter, verlaag je de kans op fouten én ondersteun je datagedreven processen.

Met de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) zorgen we voor de standaardisatie die nodig is om datagestuurd te ontwerpen, installeren en beheren. In elke schakel van de keten. Wil je weten wat de UOB voor jouw organisatie kan betekenen?

Waarom datagedreven samenwerken?

De installatie- en bouwsector wil een grote rol spelen in de uitdagingen waar Nederland voor staat, zoals de energietransitie, snel en duurzaam bouwen, mobiliteit, een veilige infrastructuur en een circulaire economie. Hiervoor is het nodig om de kwaliteit, innovatiekracht en productiviteit van de sector te vergroten. Digitalisering speelt daarin een cruciale rol.

De Uniforme Objecten Bibliotheek is één van de versnellingsprojecten van digiGO; het netwerk dat digitalisering in de installatiesector wil versnellen. De UOB gaat live in februari 2024. Help je mee de UOB groot te maken? Test dan mee!

‘Werken met gestandaardiseerde data is de wens van onze klanten.’

Piet Fiege, accountmanager BIM bij Geberit

DOOR DE SECTOR, VOOR DE SECTOR

De open Uniforme Objecten Bibliotheek is ontwikkeld vóór en dóór de sector. Samen met Techniek Nederland, FME, Fedet, ETIM-Nederland (via Ketenstandaard) en 2BA zijn de grote technisch dienstverleners en fabrikanten de drijvende kracht achter het platform. 2BA verzorgt de exploitatie van de objectenbibliotheek en werkt hierbij nauw samen met technisch ontwikkelaar Cadac Group.

Welke ervaringen heeft de sector met UOB? Je leest het hier!

INITIATIEFNEMERS